Kansainvälisen liikejuridiikan ammattilainen Satu-Anneli Kauranen Senior Counseliksi DLA Piperille

news
03 May 2023
Insights

Asianajaja Satu-Anneli Kauranen (L.L.M.) palaa juurilleen kansainvälisen liikejuridiikan pariin uudessa roolissaan DLA Piperilla. Kauranen aloittaa 3.5. Senior Counselina DLA Piperin kilpailuoikeuspraktiikassa. 

Kaurasen vankkaan ammatilliseen taustaan kuuluu lähes kymmenen vuoden työskentely Brysselissä, jota hän kuvailee aitiopaikkana kilpailuoikeudellisen osaamisen ja kokemuksen hankkimiselle. Kauranen on toiminut muun muassa juridisena neuvonantajana haastavissa yrityskauppojen ilmoitusprosesseissa ja kartellitutkinnoissa. 

”Brysselissä vietettyihin vuosiin sisältyi muun muassa oikeudellista konsultointia, Euroopan komission projekteja ja asianajajan töitä kansainvälisissä toimistoissa. Työskentely monesta maasta lähtöisin olevien kollegoiden ja asiakkaiden kanssa edellyttää selkeää kommunikaatiota, jota pidän asiaosaamisen lisäksi yhtenä tärkeimpänä Brysselin oppina”, Kauranen kertoo. 

Kauranen neuvoo asiakkaita myös monissa regulatorisissa eli erityissääntelyn alaan kuuluvissa kysymyksissä. Tämän tyyppisiin toimeksiantoihin kuuluvat myös yritysten edustaminen viranomaisten päätöksiin liittyvissä valitusasioissa.  

Viimeiset 12 vuotta Kauranen on työskennellyt toisessa asianajotoimistossa Helsingissä kilpailuoikeuspraktiikassa. 

”Teen DLA Piperilla eräänlaisen paluun juurilleni. Palaan kansainväliseen työyhteisöön, jossa tulen tekemään tiivistä yhteistyötä ulkomaisten kollegoideni ja asiakkaiden kanssa. Samalla kuitenkin jatkan suomalaisten ja Suomessa toimivien yritysten ja yhteisöjen avustamista”, Kauranen kertoo. 

Kauranen tulee osaksi DLA Piperin Competition and Regulatory -praktiikkaa, johon myös kilpailuoikeus kuuluu. 

”Satu-Annelin monipuolinen osaaminen ja kansainvälinen kokemustausta ovat kilpailuoikeuden praktiikallemme arvokas vahvistus ja olemme iloisia saadessamme hänet tiimiimme. Satu-Annelin laaja-alainen kokemus esimerkiksi yrityskauppojen ilmoitusprosesseista eri kilpailuviranomaisille istuu mainiosti praktiikkamme palvelutarjontaan ja vahvistaa sitä entisestään, sanoo DLA Piperin osakas ja kilpailuoikeuspraktiikan vetäjä Mika Oinonen

Vuoden alussa voimaan astunut kilpailulain uudistus lisää juridisen neuvonannon tarvetta yrityksissä ja Kauranen tuleekin toimimaan sellaisissa yrityskauppoihin liittyvissä toimeksiannoissa, joissa tarvitaan praktiikkarajat ylittävää asiantuntijaosaamista. 

”Olemme ylpeitä voidessamme toivottaa Satu-Annelin tervetulleeksi joukkoomme. Kansainvälisen työuransa vuoksi hän sopii erinomaisesti toimistoomme. Lisäksi Satu-Annelin vahva regulaatio-osaaminen ja pitkä kokemus, erityisesti haastavien yrityskauppailmoitusprosessien parista, tuo merkittävää lisäarvoa asiakkaillemme”, sanoo DLA Piper Suomen Managing Partner Ilkka Liljeroos

Ota meihin yhteyttä, jos tarvitset juridista tukea yrityskauppoihin liittyviin toimenpiteisiin, compliance-käytäntöihin tai kilpailuoikeudellisiin kysymyksiin yrityksessäsi.