”Ihmisille, jotka haluavat olla mukana tekemässä tarinaa yhdessä”

news
11 Jul 2022
Insights

Kun Essi Lavikkala aloitti Counsel-lakimiehenä DLA Piperin Corporate-tiimissä vuonna 2020, häneen vetosi mahdollisuus tehdä kansainvälisiä toimeksiantoja toimistossa, jossa on vähemmän byrokratiaa ja hierarkkisuutta. Erilainen työkulttuuri on selkeä etu. 

DLA Piper on uudistanut perinteisen asianajotoimiston rakennetta ja lähestymistapaa pureutumalla asiakkaan ongelmaan kokonaisvaltaisesti. Yritys onkin tehnyt vahvaa kasvua viimeisten vuosien aikana. Vuonna 2021 yritys oli kolmas oikeudellisena neuvonantajana yrityskauppojen ja -järjestelyiden lukumäärällä mitattuna ja neljäs niiden arvon perusteella. Kasvutavoitteet ovat edelleen korkealla. 

”Vaikka ambitiotaso on korkealla, olen kokenut, että meillä annetaan tietynlaista vapautta toimintaan – tämä on positiivista meidän alalla ja markkinalla. Suhteellisen nuori tiimi mahdollistaa muutosta, emme ole kaavoihin kangistuneita”, kertoo Essi Lavikkala

Essi teki aiemmin töitä kymmenen vuotta globaalissa asianajotoimistossa, jossa kertyi runsaasti aitoa kansainvälistä kokemusta. DLA Piperilla häntä kiehtoi ilmapiiri, jossa on vähemmän byrokratiaa ja hierarkkisuutta. 

”Oli motivoivaa tulla Suomen DLA Piperille tietyllä tavalla tulokasvaiheessa. Tuntuu, että me vetoamme ihmisiin, jotka haluavat olla mukana tekemässä tätä tarinaa yhdessä. Jokaisella on mahdollisuus jättää oma kädenjälkensä tarinaan, ei vain toimia koneiston osana”, kuvailee Essi. 

Vahva kasvu edellyttää, että tiimiin tulee mukaan henkilöitä, jotka pystyvät näkemään kokonaiskuvan. Kasvu vaatii joustoa ja stressinsietokykyä hyväksyä, että Corporate-tiimissä tapahtuu nyt paljon. 

”Meillä on taustoiltaan ja persoonallisuuksiltaan erilaisia ihmisiä – ja näin pitää ollakin. Meitä yhdistää se, että haluamme olla mukana kasvussa ja luomassa uudenlaista toimintakulttuuria. Tämä edellyttää oikeaa asennetta ja yritteliäisyyttä. Vaikka töitä tehdään paljon, koen, että DLA Piperin työkulttuuri on erilainen kuin kilpailijoilla. Se on suuri etu.” 

Haluatko mukaan tarinaan? Katso avoimet työpaikkamme täältä.