Uusi kirja venture capital -sijoituksista Jonathan Andersinilta

news
10 Feb 2021
Insights

Venture capital -diileihin erikoistunut Jonathan Andersin on työskennellyt uransa aikana lukuisten startup- ja kasvuyritysten sekä VC-sijoittajien kanssa. Jonathanin kirjoittama kirja Venture capital -sijoitukset käsikirja rahoituskierroksille toimii oppaana VC-sijoitusten prosessiin ja dokumentaatioon. Kirjan aihetta käsitellään niin juridisesta kuin kaupallisesta näkökulmasta, ja kirjaan on koottu alan markkinakäytäntöjä.

Jonathan Andersin kommentoi syitä kirjansa kirjoittamiselle:

Alan kirjallisuudessa tuntui olevan tämän kirjan muotoinen aukko. Halusin kehittää itseäni ja syventää osaamistani VC-sijoituksiin liittyen. Samalla tarjoutui tilaisuus antaa vastauksia aiheeseen liittyviin kysymyksiin, joiden oletan askarruttavan myös muita, jotka ovat tekemisissä VC-sijoitusten kanssa.”

Kirja on hyödyllinen työkalu esimerkiksi juristeille ja muille neuvonantajille, pääomasijoittajille, startup -yritysten perustajille ja johdossa toimiville. Kirjassa käsitellään muun muassa seuraavia aiheita:

  • venture capital -rahastojen rakenne ja toiminta
  • venture capital -sijoituksen prosessi
  • term sheetin sisältö
  • sijoitussopimuksen sisältö
  • osakassopimuksen sisältö

Venture capital (VC) on pääomasijoitusrahoituksen muoto, jota pääomasijoitusyhtiöt tai -rahastot tarjoavat startup- ja kasvuyrityksille, jotka ovat innovatiivisia ja tyypillisesti pyrkivät nopeaan kansainväliseen kasvuun skaalautuvalla liiketoimintamallilla.