Kilpailuoikeuden matkassa – haastattelussa Mika Oinonen ja Auriina Holck

news
31 Mar 2022
Insights

Kilpailuoikeuden kentällä on meneillään muutosten aika. DLA Piperin globaaliin kilpailuoikeustiimiin kuuluu juristeja yli 40 maassa ja työtä tehdään kansainvälisillä kokoonpanoilla. Millaista on kilpailujuristin työ Helsingin tiimissämme? Haastattelimme Auriina Holckia ja Mika Oinosta.  

Sekä Mika että Auriina saivat kipinän kilpailuoikeuteen jo opiskeluaikoinaan. Suunta kilpailuoikeuden pariin on ollut selvä valmistumisesta lähtien, ja sillä tiellä he ovat edelleen. Mikalla uraa on takana jo 20 vuotta, ja hän johtaa DLA Piperin kilpailuoikeuspraktiikkaa Suomessa. Associate Auriina puolestaan liittyi tiimiin pian valmistumisensa jälkeen vuonna 2019.  

Auriina ja Mika, miksi juuri kilpailuoikeus? 
 

Auriina: Tehtävien monipuolisuus tekee työstä todella mielenkiintoista. Kahta samanlaista toimeksiantoa ei ole, ja sääntelyä pääsee soveltamaan laajasti. Jatkuvasti kehittyvällä oikeudenalalla eletään juuri nyt vielä poikkeuksellisen mielenkiintoista muutosten aikaa.  

Mika: Kilpailuoikeus on haastava, jatkuvasti kehittyvä ja aidosti kansainvälinen oikeudenala, joka tarjoaa mahdollisuuden elinikäiseen oppimiseen. Minua ovat aina kiinnostaneet myös taloustieteen teoriat kilpailuoikeuden taustalla. 

Mikä on juuri nyt kiinnostavinta ajankohtaisessa kilpailuoikeudessa? 
 

Auriina: Kilpailuoikeus elää jatkuvasti. Tällä hetkellä esimerkiksi yrityskauppavalvontaan esitetyt muutokset ja vastuullisuusteemat ovat vahvasti pinnalla. 

Mika: EU-tasolla käynnissä olevat vertikaalisia ja horisontaalisia kilpailunrajoituksia koskevat uudistukset tulevat varmasti vaikuttamaan ja näkymään työssä tulevaisuudessa. 

Millainen tiimi teillä on? 
 

Mika: Tiimissämme on kansainvälistä henkeä. Ydintiimimme koostuu neljästä juristista, mutta työskentelemme monien eri osaamisryhmien asiantuntijoiden kanssa. Tiimissämme vaikuttaa asiantuntijoita niin pohjoismaisista toimistoistamme kuin Brysselistäkin. Tämä on ehdottomasti kilpailuoikeustiimimme vahvuus. 

Millaisia koulutus- ja etenemismahdollisuuksia osaamisryhmänne tarjoaa? 
 

Mika: DLA Piperilla tuetaan urapolulla etenemistä, ja suuri globaali organisaatiomme mahdollistaa osaamisen monipuolisen kehittämisen. Esimerkiksi oma Career Academy’mme tuo työntekijöidemme ulottuville koulutuksia uran kaikissa vaiheissa. Tiimissämme tuemme kaikkien ammatillista kehittymistä. Vastuu ja haasteet pyritään pitämään sopivassa suhteessa osaamiseen ja ambitiotasoon. Auriina on muun muassa jo esiintynyt panelistina Competition Law Nordic -konferenssissa yhdessä Pohjoismaisten kollegoidemme kanssa. 

Miksi DLA Piper? 
 

Auriina: DLA Piperilla on todella hyvä henki ja rento ilmapiiri, jossa olen viihtynyt. Vaikka työskentelemme merkittävien toimeksiantojen ja asiakkaiden kanssa, olemme kuitenkin kaikki helposti lähestyttäviä ammattilaisia.  

Mika: Meillä on poikkeuksellisen kansainvälinen organisaatio ja osaaminen. Tärkeä vahvuutemme on se, että meillä pääsee työskentelemään todella monipuolisten työtehtävien parissa ilman turhia hierarkioita. Asiakasrajapintaan ja businekseen pääsee nopeasti mukaan. Meillä on tekemistä tukeva ilmapiiri.  

Millainen työkaveri sopisi tiimiinne? 
 

Toivomme tiimiimme helposti lähestyttävää tiimipeluria, jolla riittää kunnianhimoa ja huumoria hyvässä suhteessa. Meillä kollegan kanssa sparrailua ei unohdeta kovassakaan työtahdissa, Auriina ja Mika sanovat.