Kansainvälistä työkokemusta jo opiskeluaikana kartuttanut Iiris Tuohimaa osaksi DLA Piperin Finance and projects -praktiikkaa

news
30 Oct 2023
Insights

Helsingin yliopistosta oikeustieteen maisteriksi valmistunut Iiris Tuohimaa keräsi kansainvälistä kokemusta jo opiskeluaikanaan, suorittaessaan LLM-tutkinnon Lundin yliopistossa Ruotsissa ja LLB-tutkinnon Maastrichtin yliopistossa Alankomaissa. Opintojensa loppusuoralla hän vietti kaksi kuukautta työharjoittelussa nepalilaisessa asianajotoimistossa, jonka jälkeen hän aloitti DLA Piperin Finance and Project -praktiikassa Associate-juristina.

”Syksyn 2022 Legal Trainee -harjoittelujakso DLA Piperilla antoi minulle hyvän kuvan siitä, millaista täällä on työskennellä. Työskentelemme mukavasti omassa tiimissä, mutta myös yli praktiikkarajojen. Hoidamme toimeksiantoja jopa yli Suomen rajojen, kiitos globaalisti toimivan asianajotoimiston. Ensimmäisestä työpäivästäni lähtien olen saanut kokea DLA Piperin kansainvälisen ulottuvuuden olemalla tiiviisti yhteydessä kollegoihini ulkomailla”, Tuohimaa kertoo.

Uusi kuluttajansuojalaki ja EU-taksonomia työllistävät ajankohtaisuudellaan

Iiris Tuohimaan työpöydällä on tällä hetkellä toimeksiantoja liittyen lokakuun alussa voimaan astuneeseen, uudistuneeseen kuluttajansuojalakiin, jonka muutokset edellyttävät toimia kuluttajaluottoja ja verkkokauppaa harjoittavilta yrityksiltä. Korkokaton laskemisella, luottojen markkinoinnin rajoituksilla sekä asiakkaan laajemmalla tunnistautumisvelvollisuudella pyritään muun muassa vähentämään kuluttajien ylivelkaantumista ja estämään luotonottoon ja verkossa maksamiseen liittyviä väärinkäytöksiä. Yritysten onkin suositeltavaa huolellisesti varmistaa uusien säännösten omaksuminen ja noudattaminen liiketoiminnassaan.

”Uudistuvaan lainsäädäntöön liittyvien asiakastöiden lisäksi olen työskennellyt toimeksiantojen parissa, jotka ovat liittyneet sekä praktiikkaryhmämme transaktio-, että regulaatiopuoleen. Olen ollut mukana sekä viennin rahoitusta ja alusrahoitusta koskevissa toimeksiannoissa että neuvonut finanssialan sääntelyyn liittyvissä haasteissa”, Tuohimaa kertoo.

Ajankohtaista on myös EU:n taksonomia, eli kestävän rahoituksen luokittelujärjestelmä, joka määrittelee kestävän talouden toiminnan ja taloudellisen toiminnan ympäristövaikutusten arvioinnin standardit EU:ssa. Työtehtävien vaihteleva kirjo on Tuohimaalle työn suola.

”Finanssialan sääntely päivittyy jatkuvasti, mikä aiheuttaa tulkintakysymyksiä monille yrityksille. Me DLA Piperilla seuraamme tarkasti sääntelyn kehitystä ja tarjoamme asiakkaillemme neuvontaa ja tukea siihen liittyvissä asioissa. On erittäin kiinnostavaa saada tehdä töitä monipuolisten, ajankohtaisten juridisten kysymysten parissa mahtavien, ammattitaitoisten kollegoiden kanssa”, Tuohimaa sanoo.


Ota meihin yhteyttä, jos tarvitset juridista tukea rahoitusoikeudellisiin kysymyksiin, finanssialan sääntelyn huomioimiseksi omassa yritystoiminnassasi tai muihin rahoitusjärjestelyihin liittyviin toimenpiteisiin.