EU:n uusi yritysvastuudirektiivi asettaa yrityksille ja niiden toimintaketjuille lisää velvoitteita – DLA Piperin Corporate-tiimissä aloittanut Diana Esser antaa näkökulmia vastuullisuusvelvoitteiden integrointiin yrityksen juridisiin prosesseihin

news
25 Sep 2024
Category
Insights

EU:n yritysvastuudirektiivi (Corporate Sustainability Due Diligence Directive, CSDDD) ja sen implementointi tuo lisää velvoitteita yrityksille. Direktiivi koskee erittäin suuria ja suuria yrityksiä ja ulottuu yrityksen omaan toimintaan, tytäryhtiöiden toimintaan ja yrityksen koko toimintaketjuun. Sääntelyn välilliset vaikutukset heijastuvat myös pienempiin yrityksiin. EU:n kilpailukykyneuvosto hyväksyi direktiivin 24.5.2024.

Direktiivi asettaa suurille yrityksille uusia huolellisuus- ja vastuullisuusvelvoitteita, jotka kattavat koko yrityksen toimintaketjun aina raaka-aineiden hankinnasta lopputuotteen jakeluun. Direktiivin tarkoituksena on lisätä yritysten vastuuta ihmisoikeuksiin ja ympäristöön kohdistuvista vaikutuksista sekä luoda yhdenmukainen sääntely-ympäristö EU:ssa toimiville yrityksille.

DLA Piperin Corporate-tiimissä Associate-juristina 2.9.2024 aloittanut Diana Esser näkee yritysvastuudirektiivin voimaantulon lisäävän yritysjärjestelyihin, due diligence -prosesseihin ja sopimusoikeuteen liittyvän juridisen tuen tarvetta.

”Asiakkaamme tarvitsevat asiantuntijoita, jotka ymmärtävät direktiivin vaikutukset yritysten liiketoimintaan ja voivat auttaa heitä navigoimaan uusien sääntelyvaatimusten keskellä. Neuvomme erityisesti M&A-toimeksiannoissa, joissa due diligence -prosessit nousevat nyt entistä kriittisemmiksi sekä sopimusneuvotteluissa, joissa yritysten vastuullisuusvelvoitteet on otettava huomioon”, Esser sanoo.

Kansainvälisellä koulutustaustalla yritysjuridiikan osaajaksi

Monipuolisesti erilaisten yritysjuridiikan toimeksiantojen, yhtiöoikeudellisten kysymysten sekä sopimusoikeuden parissa työskennellyt Diana Esser on valmistunut oikeustieteen kandidaatiksi (LL.B.) ja maisteriksi (LL.M.) Groningenin yliopistosta Alankomaissa ja suorittanut myös OTM-täydennysopinnot Helsingin yliopistossa. Ennen tuloaan DLA Piperille hän pääsi kartuttamaan kokemusta muun muassa M&A-transaktioiden, sopimusoikeuden, verotuksen ja tietosuojaan liittyvien toimeksiantojen parissa useammassa eri asianajotoimistossa.

”Diana on kansainvälisen koulutustaustansa, aiemman työkokemuksensa ja vastuullisuusasioihin liittyvän kiinnostuksensa johdosta oiva täydennys tiimiimme ja hänellä on hyvät valmiudet toimia kansainvälisessä liiketoimintaympäristössä. Meillä on erinomainen mahdollisuus neuvoa asiakkaitamme monipuolisesti myös vastuullisuusasioissa liittyivätpä ne suoraan transaktioihin tai muutoin”, kommentoi DLA Piperin Corporate-tiimin vetäjä Salla Tuominen.

Esser odottaa innolla mahdollisuutta tuoda osaamistaan osaksi tiimiä sekä kehittyä edelleen asiantuntevien kollegoiden rinnalla mielenkiintoisten asiakasprojektien parissa.

Ota yhteyttä, jos tarvitsette juridista tukea yritysvastuudirektiiviin liittyvissä kysymyksissä yrityksessänne.