Tuoreet Associate-juristit Josefine Jahnsson ja Henri Vartiainen DLA Piperin Corporate-praktiikan vahvistukseksi

news
22 Mar 2023
Insights

Oikeustieteen maisterit Josefine Jahnsson ja Henri Vartiainen hakivat Corporate-praktiikkaan, koska molemmat ovat kiinnostuneita yritysjärjestelyihin liittyvästä kaupallisesta näkökulmasta. Vartiainen ja Jahnsson aloittivat DLA Piperilla Associate-juristien rooleissaan vuoden vaihteessa.

Vartiainen on oikeustieteen opintojensa ohessa valmistunut myös kauppatieteiden kandidaatiksi, ja Jahnsson on kartuttanut työkokemustaan sekä yritysjärjestelyjen puolella että riidanratkaisussa.

”Olen kiinnostunut erityisesti erilaisista yritysjärjestelyistä ja yhtiöoikeudellisesta neuvonnasta, joiden parissa olenkin enimmäkseen työskennellyt sekä opiskeluaikana että valmistumiseni jälkeen. Trainee-roolissa työskennellessäni sain lisäksi kokemusta riidanratkaisusta, joka kehitti juridisia argumentaatiotaitojani ja avasi silmät sille, mistä kaikesta juridista tukea edellyttäviä riitatilanteita saattaa syntyä”, Jahnsson sanoo.

”Aiemmassa työpaikassani työskentelin Corporate and M&A -praktiikassa, jossa sain kokemusta samantyyppisistä toimeksiannoista, kuin minkä parissa nyt työskentelen. Jo opiskeluihin liittyvän harjoittelun aikana minulle kävi selväksi, että haluan työskennellä yrityskauppojen ja yhtiöoikeudellisten toimeksiantojen parissa”, Vartiainen kertoo.

Vallitseva maailmantilanne näkyy myös yritysjuristin työssä

Globaalin maailmantilanteen vaikutukset markkinoilla näkyvät myös Josefine Jahnssonin ja Henri Vartiaisen työssä. Esimerkiksi energiakriisin vaikutus yrityskauppojen due diligence -prosesseihin on korostanut erityisesti siihen liittyvien riskien tunnistamista.

”Due diligence -prosessin luonne riippuu toki yrityskauppaa koskevan kohdeyhtiön liiketoiminnasta. Yrityskauppoihin liittyvissä toimeksiannoissa oppii paljon ja laaja-alaisesti kohdeyhtiöstä, ja se on kiehtovaa. Näemme myös lisääntyvässä määrin, kuinka maailmanlaajuiset tapahtumat vaikuttavat markkinoilla”, Jahnsson kertoo.

Yritysjärjestelyissä haastavimmat projektit saattavat olla pitkiäkin prosesseja, mutta Vartiaisen mukaan projektissa onnistuminen on erittäin antoisaa.

”DLA Piper on Mergermarket-tilastoissa diilimäärän osalta globaalia kärkeä ja Suomessakin kolmen suurimman asianajotoimiston joukossa. Corporate-praktiikka on erinomainen paikka yrityskaupoista kiinnostuneelle ja odotan pääseväni työskentelemään mielenkiintoisten toimeksiantojen parissa kansainvälisessä ympäristössä. Kansainväliset verkostot tarjoavat hyvän secondment-mahdollisuuden ulkomailla, joka on erinomainen mahdollisuus laajentaa omaa perspektiiviä asianajomaailmasta”, Vartiainen sanoo.

”Työkaverit ovat suuri oppimisen lähde, ja on ollut mukavaa päästä osaksi isompaa tiimiä, jossa on hyvä meininki. Minusta on kivaa olla osa koko DLA Piperin työyhteisöä ja tutustua monipuolisten toimeksiantojen ansiosta paremmin kaikkiin työkavereihin, myös muista praktiikoista. Yli praktiikkarajojen tapahtuvan yhteistyön avulla voimme tarjota kokonaisvaltaista palvelua asiakkaillemme”, Jahnsson täydentää.

Ota meihin yhteyttä, jos tarvitset juridista tukea yrityskauppoihin liittyviin toimenpiteisiin yrityksessäsi.