Trends in Infrastructure: An Evolving Asset Class -raporttimme on julkaistu

news
01 Oct 2024
Category
Insights

Uusi, kansainvälinen infrastruktuurisektorin viimeisimpiä trendejä ja sijoitusstrategioita analysoiva raporttimme ”Trends in Infrastructure: An Evolving Asset Class” on julkaistu.

Raporttia varten on haastateltu infrastruktuurisektoriin viimeisen 24 kuukauden aikana sijoittaneita johtotason henkilöitä maailmanlaajuisesti. Raportin tavoitteena on tarjota globaali katsaus infrastruktuurisektoriin ja nostaa esille keskeisiä mahdollisuuksia ja sektorilla nousevia riskejä tai mahdollisuuksia eri lainkäyttöalueilta. Riskeistä huolimatta korkotason laskeminen, digitalisaation sekä tekoälyn voimakas kehittyminen ja tarve uudistaa energialähteitämme tukevat optimistisia näkymiä tulevaisuuteen.

Suomen vihreän siirtymän investointikannustimet herättävät kysymyksiä ja odotuksia

Suomessa hallituksen suunnittelema 20 prosentin verohyvitys, joka voi olla enintään 150 miljoonaa euroa per hanke, on tarkoitettu kannustamaan yrityksiä investoimaan nimenomaan vihreän siirtymän projekteihin. On epävarmaa, riittääkö tämä toimenpide yksinään merkittävien investointien houkuttelemiseksi, jos muut markkinaolosuhteet tai muu sääntely eivät tue investointeja.

Investointihoukuttelevuuden ja hankevarmuuden näkökulmasta toinen myönteinen uutinen on se, että jo pitkään toivottu ja suunnitteilla ollut uudistus lupamenettelyihin on tällä hetkellä hallituksen esityksen muodossa ja tulisi suunnitelmien mukaan voimaan siten, että uusi mm. ympäristö- ja vesilupamenettelyistä vastaava virasto aloittaisi toimintansa 1.1.2026.

Real Estate -praktiikkamme juristi, DLA Piper Suomen osakas, Sakari Lähteenmäki kommentoi:

”On tärkeää seurata, miten yritykset reagoivat näihin kannustimiin ja arvioida, tarvitaanko lisätoimenpiteitä vihreän siirtymän tavoitteiden saavuttamiseksi. Suomen hallituksen suunnitelmat vihreän siirtymän hankkeiden edistämiseksi herättävät kysymyksiä ja toivon mukaan toteutuessaan antavat positiivisia signaaleja markkinalle.”

Lue lisää infrastruktuurisektorin globaaleista näkymistä lataamalla raporttimme ”Trends in Infrastructure: An Evolving Asset Class” tästä.