DLA Piper edusti Oma Säästöpankkia ja LähiTapiolaa Meriauran sijoittaessa vähähiiliseen merenkulkuteknologiaan

news
25 Apr 2024
Cases

DLA Piper toimi seniorrahoittajiien, Oma Säästöpankin ja LähiTapiolan neuvonantajana Meriaura Oy:n hankkiessa kaksi Ecotrader-rahtialusta, jotka toimittaa hollantilainen Royal Bodewesin telakka. Alukset rakennetaan Hoogezandissa, Alankomaissa, ja ne toimitetaan tammikuussa ja joulukuussa 2026. Meriaura Oy on erikoistunut teollisuuden tuotteiden ja raaka-aineiden merikuljetuksiin sekä vaativiin erikoislastien kuljetuksiin. Meriauran alukset liikennöivät sopimus- ja rahtiliikenteessä pääasiassa Itämerellä ja Pohjanmerellä.

Tilatut Ecotraderit ovat 105 metriä pitkiä, 1A-jääluokan aluksia, joiden kantavuus on 6750 dwt ja jotka on suunniteltu saavuttamaan alhaisimmat mahdolliset päästötasot. Ecotradereissa voidaan käyttää Meriauran tytäryhtiön VG-Ecofuelin kierrätysraaka-aineista valmistamaa biopolttoainetta. Hankinnan myötä Meriaura jatkaa investointejaan energiatehokkaisiin aluksiin, joissa käytetään bioöljyä. Merikuljetukset ovat avainasemassa Suomen logistiikassa, ja pyrkimys hiilineutraaliuteen lisää alan paineita uudistua ja ottaa käyttöön uutta teknologiaa. Kansainvälinen merenkulkujärjestö (IMO) on asettanut tavoitteeksi hiilineutraalin merenkulun vuoteen 2050 mennessä. Meriauran ilmastostrategian tavoitteena on saavuttaa hiilineutraalius jo 2030-luvulla.

Alusten hankinnan rahoittavat Oma Säästöpankki Oyj ja LähiTapiola seniorrahoittajina ja Suomen ilmastorahasto juniorrahoittajana. Oma Säästöpankki on Pohjoismaiden nopeimmin kasvava ja Suomen kannattavin pankki, jolla on 45 konttoria, yli 200 000 asiakasta ja n. 500 työntekijää. LähiTapiola on suomalainen finanssiryhmä, jolla on noin 3 800 työntekijää. Suomen ilmastorahasto on Suomen valtion omistama erityistehtäväyhtiö. Sen toiminta keskittyy ilmastonmuutoksen torjuntaan, vähähiilisen teollisuuden edistämiseen ja digitalisaation edistämiseen.

Seniorrahoittajia avustaneeseen DLA Piper -tiimiin kuuluivat Hans Sundblad, Mikko Luukkonen, Iiris Tuohimaa, Elise Bergman ja Satu Saarikoski.

This news is also available in English here.