DLA Piper avusti SAJM Holdingia 475 megawatin aurinkovoimapuiston hankekumppanin valintaan liittyvissä neuvotteluissa

news
26 Apr 2023
Insights

Aurinkovoimakehittäjä SAJM Holding Oy on myynyt Huittisissa sijaitsevan aurinkovoimahankkeen hankeoikeudet uusiutuvan energian yhtiö OX2:lle. Lisäksi osapuolet ovat sopineet yhteistyöstä hankkeen edistämiseksi investointipäätöstä varten. Hanke tulee olemaan yksi Suomen suurimmista. DLA Piper toimi SAJM Holdingin juridisena neuvonantajana yhteistyöneuvotteluissa.

SAJM Holding Oy on vuonna 2020 perustettu teollisen mittaluokan aurinkovoimaloita suunnitteleva ja kehittävä suomalainen yhtiö. Yhtiön tavoitteena on lisätä kotimaisen aurinkoenergian tarjontaa ja vähentää sähköntuotannon hiilijalanjälkeä ja edistää kehitystä kohti hiilineutraaliutta yhdessä kumppaneiden kanssa.

OX2 on kehittänyt aurinkovoimaa vuodesta 2018 ja yhtiöllä on Euroopassa suunnitteilla yhteensä yli 4 gigawatin edestä aurinkovoimahankkeita. OX2 vastaa hankkeiden kehittämisestä, rakentamisesta ja myynnistä sekä valmiiden aurinkovoimapuistojen teknisestä ja taloudellisesta hallinnoinnista.

SAJM Holdingin hallituksen puheenjohtaja Seppo Malmi ja hallituksen jäsen Pekka Averio ovat vuodesta 2021 tehneet töitä aurinkovoimapuiston aikaansaamiseksi ja toteutuessaan suunnitellussa aikataulussa ja laajuudessa Huittisten aurinkovoimapuisto tulee olemaan yksi Suomen suurimmista teollisen mittakaavan aurinkovoimapuistoista. Sen arvioitu vuosittainen energiantuotanto on noin 475 gigawattituntia, joka vastaa noin 95 000 kotitalouden vuotuista sähkönkulutusta (5 000 kWh/kotitalous).

Hankkeen ympäristövaikutusten arviointi- ja lupaprosessit pyritään saamaan valmiiksi vuoden 2023 aikana. Aurinkovoimapuiston lopullinen koko tarkentuu luvituksen ja suunnittelun edetessä. Tavoite on, että hankkeen investointipäätös saadaan aikaan vuonna 2024. Nopeimmillaan hankkeen rakennustyöt voidaan aloittaa vuoden 2024 aikana.

”DLA Piperin tiimin sitoutuminen hankkeen toteuttamiseen sekä ammattitaito ja aikaisempi kokemus uusiutuvan energian hankkeista edesauttoi neuvottelujen sujuvaa etenemistä. Olemme tyytyväisiä neuvottelujen lopputulokseen ja hankkeen toteutuminen on tärkeä osa Suomen matkaa kohti hiilineutraaliutta”, sanoo SAJM Holdingin hallituksen jäsen Pekka Averio.

SAJM Holdingia neuvotteluissa avustaneeseen tiimiin kuuluivat osakkaat Antti Niemi ja Hans Sundblad sekä Associate Panu Punkari.

SAJM Holding Oy:n taloudellisena neuvonantajana hankkeen kehittäjäkumppanin valinnassa toimi Capex Advisors.

Ota meihin yhteyttä, jos tarvitset juridista tukea sopimusneuvotteluihin tai muihin neuvonantoa vaativiin toimenpiteisiin yrityksessäsi.