DLA Piper avusti NTR:ää merkittävässä tuulipuistohankinnassa Suomessa

news
10 Oct 2023
Cases

DLA Piper on avustanut pitkäaikaista asiakastaan ja johtavaa uusiutuviin energialähteisiin erikoistunutta NTR:ää sen L&G NTR Clean Power (Europe) -rahaston puolesta tehdyssä Pajuperänkangas-tuulipuiston hankinnassa. Rahasto on yksi maailman johtavista varainhoitajista, Legal & General Investment Management (LGIM), ja NTR:n yhteinen kumppanuus.

Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa Haapajärven kunnassa sijaitseva 86,8 MW:n Pajuperänkangas-tuulipuisto on ollut rakenteilla vuodesta 2022 lähtien, ja sen on määrä aloittaa kaupallinen toiminta lähikuukausina. Kohde on rahaston ensimmäinen tuulipuistosijoitus Suomessa, vaikka NTR on toiminut maassa vuodesta 2019 lähtien. DLA Piper on aiemmin neuvonut NTR:ää portfoliohankinnoissa alueella.

Saksalaiselta ABO Wind AG:ltä, uusiutuvia energialähteitä hyödyntävältä hankekehittäjältä, hankittu tuulipuisto tuottaa puhdasta energiaa 36 800 kotitaloutta vastaavalle määrälle energiaa eri puolilla Suomea, kun se on täysin toiminnassa. Ostovoimasopimukset on tehty tanskalaisen pumppuvalmistaja Grundfosin ja norjalaisen energiantuottaja Statkraft AS:n kanssa.

Saksan johtaviin liikepankkeihin kuuluvan NORD/LB:n rahoittama viimeisin L&G NTR Clean Power (Europe) -rahaston kautta tehty hankinta sisältää 14 Vestas Wind Systemsin valmistamaa V162-tuulivoimalaa, joiden kärkikorkeus on 250 metriä. Tämä mahdollistaa kriittisen tärkeän puhtaan energian toimituksen ja tukee alueen hiilidioksidipäästöjen vähentämistavoitteita.

”Saumaton yhteistyö kansainvälisten kollegoidemme kanssa Iso-Britanniasta ja Saksasta oli jälleen kerran osoitus DLA Piperin vahvuuksista tarjota asiakkaillemme rajat ylittävää osaamista ja asiantuntijuutta. Saimme tarjota pitkäaikaiselle asiakkaallemme NTR:lle asiantuntemusta hankkeessa, joka tulee vaikuttamaan merkittävästi Suomen tuulivoimasektoriin ja edistämään Suomen kestävän kehityksen tavoitteita”, sanoo DLA Piper Suomen osakas Antti Niemi.

International Head of Sustainability and ESG, Natasha Luther-Jones Iso-Britanniasta jatkaa:
”Olemme innoissamme siitä, että olemme olleet avustamassa NTR:ää sen L&G NTR Clean Power (Europe) -rahaston kautta tässä viimeisimmässä tuulivoimahankinnassa, sillä olemme neuvoneet NTR:ää myös aiemmissa kaupoissa eri puolilla Eurooppaa. On ilahduttavaa, että DLA Piper on edelleen mukana eräissä Pohjoismaiden merkittävimmissä uusiutuvan energian hankkeissa.”

Rahastoa avustanutta tiimiä johtivat DLA Piperin Suomen toimistolta Antti Niemi ja Iso-Britannian toimistolta Natasha Luther-Jones. Avustaneeseen tiimiin kuuluivat Ida-Sofia Antinluoma, Johanna Smalén, Panu Punkari, Tiia Ryhänen ja Petteri Larnimaa (Suomi), Tom Metcalfe, Laura Gordon, Jacques Camilleri, Emma Whitfield ja Victoria Evans (Iso-Britannia), Marcus Kremer, Gabriela von Wietersheim, Julia Kolbe, Cornelius Frie (Saksa).

Haluatko lisätietoja? Ota yhteyttä, kerromme lisää.